Studio Floris Schoonderbeek is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2021

08-07-2021

Studio Floris Schoonderbeek is binnen twee categorieën genomineerd voor de Dutch Design Awards 2021. In de categorie Product is de 'Raintap' geselecteerd en 'Recalculating Route' in de categorie Design Research.

Commentaar van de jury:
'De Raintap van Studio Floris Schoonderbeek maakt met een mooi ontwerp gebruik van wat er al is, in dit geval de regenpijp.'

RAINTAP
De Raintap upgrade de gewone regenton; naast dat hij regenwater opvangt, stimuleert de Raintap ook het gebruik ervan. De kraan, voetpomp en wasbak transformeren de regenton tot waterstation of zelfs een kleine buitenkeuken. Op een handige manier maakt de Raintap de opvang, opslag en het gebruik van regenwater onderdeel van de dagelijkse routine. Het is thuis te gebruiken bij het water geven van de planten of groenten uit de moestuin af te spoelen, maar het is ook in te zetten op evenementen als mobiel handenwasstation.
Lees meer over de Raintap

RECALCULATING ROUTE
In een mobiele werkplaats is Floris Schoonderbeek op pad gegaan om samen met andere denkers en doeners te zoeken, ervaren, proberen en beleven. Het doel hiervan is om tot nieuwe oplossingen te komen. Met Recalculating Route wordt het ontwerpproces en de zoektocht die hieraan vooraf gaat inzichtelijk. 
Lees meer over Recalculating Route

DDA AWARD SHOW 16 t/m 24 OKTOBER
De inzendingen zijn aan de hand van de criteria impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze en enkele categorie-specifieke criteria beoordeeld door de jury. Tijdens de Dutch Design Awardshow worden de winnaars bekend gemaakt van 16 tot en met 24 oktober 2021 op DDW TV.

Lees meer over de nominatie

Beeld: Sven Weijman

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen